Opečený pstruh s pošírovaným hráškem a cherry rajčaty

39
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 ks chlazeného pstruha
hladká mouka
přepuštěné máslo Ghí
sůl
pepř
mražený hrášek
6 ks Cherry rajčat
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev, ve které jsme si nechali rozpustit dvě lžíce přepuštěného másla.


    Zobrazit celý recept

  2. Zprudka opečeme, dokud se ze spodní strany neopeče ryba do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a opečeme dozlatova i druhou stranu ryby.

  3. Podáváme se směsí obsahující: (pošírovaný hrášek – orestované půlky cherry rajčat – sekaná petrželová nať). Možná kombinace i s opečeným plátkem bagety.