- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 ks chlazeného pstruha
- hladká mouka
- přepuštěné máslo Ghí
- sůl
- pepř
- mražený hrášek
- 6 ks Cherry rajčat
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev, ve které jsme si nechali rozpustit dvě lžíce přepuštěného másla.
-
Zprudka opečeme, dokud se ze spodní strany neopeče ryba do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a opečeme dozlatova i druhou stranu ryby.
-
Podáváme se směsí obsahující: (pošírovaný hrášek – orestované půlky cherry rajčat – sekaná petrželová nať). Možná kombinace i s opečeným plátkem bagety.
Kuchař: Colombo65