Suroviny
- vařené hovězí maso (většinou používám maso z polévky)
- koření podle chuti (třeba i směs koření)
- pokud je potřeba, tak špetku soli
- lžíce hladké mouky na obalení masa
- krajíce chleba
- hořčice podle vlastní volby
- lžíce oleje
- Na ozdobu:
- kečup (lze vynechat)
- 1 cibule na kolečka
- proužky papriky
- plátky rajčete
- okurka čerstvá nebo nakládaná apod.
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky. Ty okořeníme podle chuti a fantazie, případně přisolíme a obalíme v mouce. Opečeme na oleji a necháme vystydnout.
Tentokrát jsem kořenila jen solí, pepřem a sušeným česnekem. Dobrá kombinace. -
Krajíce chleba potřeme hořčicí, na to položíme plátky vařeného, ochuceného a opečeného masa. Kdo rád, pokape i kečupem, to já nedělám, ale milovníci kečupu si pochutnají. Masem obložené krajíce poklademe několika kolečky cibule, doplníme i plátky rajčat a proužky papriky. Podáváme k zeleninovým salátům.
-
Recept se hodí i na jiné maso, než hovězí, třeba na krůtí, kuřecí i vepřové. (Už jsem dělala i ze zbylých kuřecích prsíček z grilovaného kuřete. To bylo také moc dobré.)