
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4 plátky slaniny či špeku (osmažit na pánvi) nebo 1 PL sádla
- 1 menší cibule (nakrájet na drobno)
- 1 stroužek česneku (nakrájet na plátky)
- 4 plátky knedlíků houskových nebo bramborových (nakrájet na tenké kousky)
Postup přípravy receptu
-
Slaninu rozškvařit na pánvi, nechat na ní zesklovatět cibuli.
-
Pak mírně osmahnout i česnek (aby se jen rozvoněl, ale nezhořkl).
-
Nakonec vsypat na malé kousíčky nakrájené knedlíky a opéct je za občasného zamíchání.
-
Podávat se zeleninou nebo zeleninovým salátem. Kdo chce, může si přidat tatarku, masožravci i uzené nebo šunku.
Poznámka od kuchařky
Na opečené knedlíky obvykle používám patičky z knedlíků.
Miluji je už od dětství – mám je raději než knedlíky s vajíčkem.
Obvykle zapíjím mlékem nebo bílou meltou, pokud nemám zeleninu.
Kuchařka: Nadja









