
Suroviny
- kuřecí játra
- grilovací koření
- 4 cibule
- šlehačka
- šunka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra připravíme a rozkrojíme je na menší kousky, dáme do misky a prosypeme grilovacím kořením. Nesolíme, stačí sůl z koření.
-
Pak každý kousek zabalíme do plátku šunky, já jsem měla vepřový nářez.
-
Do pekáčku nakrájíme na proužky cibuli, po celém dně ji rozprostřeme, trošku posypeme cukrem krupicí, aby se utvořil karamelový nádech, mírně posolíme a na ni položíme zabalená játra.
-
Celé to podlijeme tekutou šlehačkou, také trochu i na povrchu a dáme do vyhřáté trouby přikryté zapéci, nejvíce 20-30 minut, aby byla játra pěkně měkká a šťavnatá. Delším pečením by ztvrdla.
Poznámka od kuchařky
Příloha bramborová kaše, brambory, ale mohla by být i rýže a nebo jen s pečivem. Ta upečená cibule je tam velmi dobrá. Já jsem dnes játra chtěla původně smažit, ale pak mi projel hlavou tento nápad a tak jsem ho hned zrealizovala. Je to časově nenáročné jídlo a i když my děláme doma játra tak maxim. 3x ročně, na těchto jsme si pochutnali. Třeba i vám přijdou někdy vhod.