Omotaná játra

110
- reklama -

Suroviny

kuřecí játra
grilovací koření
4 cibule
šlehačka
šunka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra připravíme a rozkrojíme je na menší kousky, dáme do misky a prosypeme grilovacím kořením. Nesolíme, stačí sůl z koření.

  2. Pak každý kousek zabalíme do plátku šunky, já jsem měla vepřový nářez.

  3. Do pekáčku nakrájíme na proužky cibuli, po celém dně ji rozprostřeme, trošku posypeme cukrem krupicí, aby se utvořil karamelový nádech, mírně posolíme a na ni položíme zabalená játra.

  4. Celé to podlijeme tekutou šlehačkou, také trochu i na povrchu a dáme do vyhřáté trouby přikryté zapéci, nejvíce 20-30 minut, aby byla játra pěkně měkká a šťavnatá. Delším pečením by ztvrdla.

Poznámka od kuchařky

Příloha bramborová kaše, brambory, ale mohla by být i rýže a nebo jen s pečivem. Ta upečená cibule je tam velmi dobrá. Já jsem dnes játra chtěla původně smažit, ale pak mi projel hlavou tento nápad a tak jsem ho hned zrealizovala. Je to časově nenáročné jídlo a i když my děláme doma játra tak maxim. 3x ročně, na těchto jsme si pochutnali. Třeba i vám přijdou někdy vhod.