Omelety s květákovou náplní

61
- reklama -

Suroviny

8 vajec
1/4 litru smetany
50 g sýra Ementál
1 květák (menší)
1 cibule
4 lžíce obilných klíčků
6 lžic oleje
pepř
petrželová nať
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme náplň – květák uvaříme do měkka ve slané vodě a posekáme na drobno. Osmažíme jemně krájenou cibulku, přidáme květák a ochutíme pepřem. V míse šleháme smetanu se žloutky, přisypeme klíčky se strouhaným sýrem a vmícháme pevný sníh z bílků.

  2. Připravené těstíčko lijeme na pánev s horkým tukem, částečně necháme na nepříliš rozehřátém ohni srazit, rozdělíme náplň, přehneme v polovině a dopečeme zvolna, nejlépe v troubě. Porce pro 4 osoby.