
- reklama -
Suroviny
- 8 vajec
- 1/4 litru smetany
- 50 g sýra Ementál
- 1 květák (menší)
- 1 cibule
- 4 lžíce obilných klíčků
- 6 lžic oleje
- pepř
- petrželová nať
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme náplň – květák uvaříme do měkka ve slané vodě a posekáme na drobno. Osmažíme jemně krájenou cibulku, přidáme květák a ochutíme pepřem. V míse šleháme smetanu se žloutky, přisypeme klíčky se strouhaným sýrem a vmícháme pevný sníh z bílků.
-
Připravené těstíčko lijeme na pánev s horkým tukem, částečně necháme na nepříliš rozehřátém ohni srazit, rozdělíme náplň, přehneme v polovině a dopečeme zvolna, nejlépe v troubě. Porce pro 4 osoby.
Kuchař: toprecepty.cz