
Suroviny
- 100 g rostlinného másla
- 2 lžíce mladých kopřiv
- 100 g mraženého hrášku zeleného hrášku
- 1 lžíce pažitky
- 12 vajec
- sůl
- Na ozdobu:
- cibulka s natí
- řeřicha
- hlávkový salát
- ředkvičky
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek – a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut.
-
Mladé kopřivy opereme v teplé vodě a rozsekáme.
-
Také pažitku omyjeme, necháme okapat a pokrájíme najemno.
-
Vejce dobře rozšleháme se solí a pak do nich postupně vmícháme kopřivy s pažitkou.
-
Na pánvi rozpálíme čtvrtinu ze zbylého másla, na něj vsypeme čtvrtinu orestovaného hrášku a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi. Pokud máme druhou pánve, můžeme současně péci další omelety.
-
Pečeme je zvolna, přibližně 3 minuty po jedné straně a 4 minuty po druhé straně.
-
Řeřichu nasekáme, cibulku i s natí a ředkvičky omyjeme a nakrájíme na proužky.
-
Salát opereme. Přidáme na talíř k horkým omeletám.
-
Podáváme jako předkrm nebo rychlou jarní večeři se zeleninovým salátem. Omelety můžeme ještě na vrch posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Klasickou zálivku na zeleninový salát zpestříme prolisovaným českem a trochou hořčice.









