
Suroviny
- 5 vajec
- plnotučná hořčice
- sladká červená mletá paprika
- sůl
- tvrdý sýr
- červená paprika
- zelená paprika
- žlutá paprika
- klobáska
Postup přípravy receptu
-
Papriky a klobásku nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme.
-
Vejce rozklepneme do misky, přidáme mletou papriku, hořčici a sůl.
-
Všechno pořádně prošleháme.
-
Kousky paprik dáme do formiček na minibábovky a přidáme kousky klobásky.
-
Zalijeme do cca 2/3 – 3/4 formy vaječnou směsí a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 – 200 stupňů.
-
Po chvilce ztlumíme na cca 150 stupňů.
-
Průběžně kontrolujeme a zkoušíme párátkem, jestli jsou bábovky už hotové.
-
Může se stát, že trochu směsi vyteče, to ničemu nevadí. Je lepší dát směsi míň, v troubě trochu nabude.
-
Po vytáhnuté z trouby ještě teplé vyklopíme a podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem zlikvidovat vajíčka a chtěla jsme něco „lepšího“, než obyčejnou smaženici nebo omeletu.
Množství je individuální – 5 vajec je cca na 2,5 formy o průměru 10 cm.