
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- rajčátka
- sýr (gouda nebo eidam – bloček)
- bazalka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Rajčátka rozkrojíme na půlky.
-
Sýr nastrouháme najemno.
-
Vajíčka osolíme (dávám menší špetku na 1 vejce) a opepříme.
-
Vejce dobře prošleháme.
-
Na pánvičce rozpustíme kousek másla. Vajíčka nalijeme na pánvičku a necháme zvolna smažit.
-
Na jiné pánvičce rozpustíme kousek másla. Přidáme rajčátka a lístky bazalky. Osmahneme.
-
Když je omeleta skoro hotová a je tekutější už jen vršek, posypeme ji strouhaným sýrem a necháme chvilku dosmažit.
-
Omeletu dáme na talíř, naplníme ji rajčátky a přehneme.
-
Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Pokud nechceme rajčátka opékat, můžeme podávat jen omeletu se sýrem a rajčátka přidat neopečená. 🙂
Kuchařka: LuDea









