- reklama -
Suroviny
2 porce
- 6 vajec
- oříšek másla
- 1 dl smetany na vaření
- hrst mraženého hrášku
- hrst masa z lososa bez kůže
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
V misce rozmícháme vejce, které osolíme, opepříme a smícháme se smetanou. Do rozehřáté pánve vložíme oříšek másla a nalijeme polovinu dávky vajec.
-
Když vejce lehce ztuhnou tak do nich nasypeme na malé kostičky nakrájené maso z lososa (může být vařené, ale i syrové) a přidáme hrst hrášku.
-
Lososa i s hráškem poté stejnoměrně přelijeme druhou polovinou rozmíchaných vajec se smetanou a přikryjeme pánev pokličkou. Necháme vejce ztuhnout a vypneme tepelný zdroj.
-
Omeleta by neměla být vysušená, což je někdy opravdu těžké odhadnout. Podáváme jako vydatnější snídani s čerstvým chlebem.
Kuchař: Colombo65