
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg konzervovaných loupaných rajčat
- 0,5 kg čerstvých rajčat
- ½ cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer (jeden stonek)
- 2 lžíce olivového oleje (může se požít i slunečnicový olej)
- ½ svazku bazalky
- 40 g másla
- cukr podle chuti
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky.
-
V kastrole rozehřejeme olej, zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata, bazalku, za občasného míchání asi hodinu dusíme.
-
Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit. Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem. Omáčku nalijeme do zavařovacích sklenic, zavaříme asi 20 minut na 80 °C.
Poznámka od kuchařky
Inspirace Emanuele Ridi.
Rajčata se urodila, tak zpracovávám, jak se dá. Poměr upravuji podle sebe, někdy dám více rajčat čerstvých i bazalky , mrkve jsem dala více. Já použila do rajské polévky, moc nám to chutnalo. Použit se může na pizzu, těstoviny.
Kuchařka: janatka









