Omáčka z rajčat k masu, plněným paprikám i klobáse – rychlé jídlo

89
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

2 menší cibule na půlkroužky ( jsou z nich menší půlkroužky)
čerstvě mletý pepř podle chuti
olivový olej
1 plechovka nasekaných rajčat
1 sklenice některé italské omáčky (mimo boloňské)
2 plechovky velkých bílých máslových fazolí
2 kuličky nového koření
1/2 oloupaného jablka nakrájeného na malé kostičky
1 citron- kůra
1 kousek skořice
1 necelá lžíce sójové omáčky
1/2 kapie nakrájené na tenké proužky
kousek másla
Z mrazáku:
buď vařené hovězí, nebo 4 upečené plněné papriky, eventuálně klobásky na kolečka a pod. Nechat rozmrznout v mikrovlnce

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej dáme cibuli, pepř, nové koření a kousek skořice. Jakmile začne mít cibule zlaté okraje, přidáme jablko, kapii a citronovou kůru. Po chvilce přidáme sekaná rajčata a italskou omáčku. Prohřejeme, přidáme sójovou omáčku a obě plechovky fazolí bez nálevu.

  2. Po chvíli přidáme to, co jsme vyndali z mrazáku a prohřejeme. Nakonec přidáme máslo pro zjemnění.
    Nezapomeneme odstranit skořici a nové koření. Přisolíme, je-li třeba.

  3. Pokud byste vařili s klobásou, pak ji nakrájejte na kolečka a vložte hned do pánve, ještě před jablkem.
    Byť je tam dost fazolí, doporučila bych přesto čerstvý chléb nebo suché topinky.

Poznámka od kuchařky

Pro vegetariány bych vynechala maso a uvařila trochu rýže nebo těstovin či slzovky.

Toto jídlo je rychle hotové, a proto je u nás oblíbené.