
Suroviny
4-5 porcí
- 2 menší cibule na půlkroužky ( jsou z nich menší půlkroužky)
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- olivový olej
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 sklenice některé italské omáčky (mimo boloňské)
- 2 plechovky velkých bílých máslových fazolí
- 2 kuličky nového koření
- 1/2 oloupaného jablka nakrájeného na malé kostičky
- 1 citron- kůra
- 1 kousek skořice
- 1 necelá lžíce sójové omáčky
- 1/2 kapie nakrájené na tenké proužky
- kousek másla
- Z mrazáku:
- buď vařené hovězí, nebo 4 upečené plněné papriky, eventuálně klobásky na kolečka a pod. Nechat rozmrznout v mikrovlnce
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálený olej dáme cibuli, pepř, nové koření a kousek skořice. Jakmile začne mít cibule zlaté okraje, přidáme jablko, kapii a citronovou kůru. Po chvilce přidáme sekaná rajčata a italskou omáčku. Prohřejeme, přidáme sójovou omáčku a obě plechovky fazolí bez nálevu.
-
Po chvíli přidáme to, co jsme vyndali z mrazáku a prohřejeme. Nakonec přidáme máslo pro zjemnění.
Nezapomeneme odstranit skořici a nové koření. Přisolíme, je-li třeba. -
Pokud byste vařili s klobásou, pak ji nakrájejte na kolečka a vložte hned do pánve, ještě před jablkem.
Byť je tam dost fazolí, doporučila bych přesto čerstvý chléb nebo suché topinky.
Poznámka od kuchařky
Pro vegetariány bych vynechala maso a uvařila trochu rýže nebo těstovin či slzovky.
Toto jídlo je rychle hotové, a proto je u nás oblíbené.