- reklama -
Suroviny
- 1 střední cibule
- 5 středních sterilovaných okurek
- smetana nebo šlehačka
- olej
- mouka
- sůl
- máslo
- masox
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu.
-
Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek.
-
Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme.
-
Za stálého míchání přivedeme k varu.
-
Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti.
Poznámka od kuchařky
Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem.
Kuchař: toprecepty.cz