
- reklama -
Suroviny
- hovězí maso na guláš
- 1 větší cibule
- 2 střední mrkve
- 2 hrsti mražené zeleniny na svíčkovou
- bílá část pórku
- hrst jarní cibulky
- zeleninový bujón
- libeček
- 2 lžíce hořčice
- 1 sýrová omáčka od Vitany
- 2 lžíce hladké mouky
- voda
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme cibuli nakrájenou na jemno a maso. Krátce restujeme.
-
Poté přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, mraženou zeleninu, pórek a jarní cibulku nakrájenou na kolečka, libeček, hořčici a bujón.
-
Promícháme a zalijeme vodou, ale jen těsně nad maso.
-
Uzavřeme tlakový hrnec a vaříme 15 minut od zasyčení. Vypneme a necháme 10 minut dojít. Tlakový hrnec otevřeme.
-
Zvlášť si dáme do sklenice 3 dcl vody. Vsypeme do ní sýrovou směs a 1-2 lžíce hladké mouky. Promícháme a vlijeme přes sítko do omáčky. Promícháme a necháme ještě na mírném ohni 10 minut provařit.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s hranolky. Tato omáčka se dá podávat i s rýží nebo těstovinami, ale k těmto přílohám doporučuji udělat omáčku řidší.
Kuchařka: misza









