- reklama -
Suroviny
- miska rajčat
- cibule
- olej
- sůl
- skořice
- hřebíček
- nové koření
- celý pepř
- máslo
- hladká mouka
- vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.
-
Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.
-
Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.
Kuchařka: alena.kyp