Omáčka z čerstvých rajčat

47
- reklama -

Suroviny

miska rajčat
cibule
olej
sůl
skořice
hřebíček
nové koření
celý pepř
máslo
hladká mouka
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.