![Omáčka s mletým masem na těstoviny_5ffb9e5ec7a86.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/omacka-s-mletym-masem-na-testoviny_5ffb9e5eba08e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 250 g mletého masa
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku (komu vadí, nemusí dávat)
- 1 balení Fix bolognes nebo pomodoro
- koření podle chuti (bazalka, oregano, libeček, cibulková nať)
- 200 g tvrdého sýru
- tuk (sádlo, olej)
- špagety
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, které pořádně osmahneme, až se začne od sebe pěkně dělit.
Podlijeme malým množstvím vody a za občasného promíchání 15 minut podusíme. -
V 250 ml studené vody rozmícháme Fix, který vlijeme k podušenému masu a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme dle vlastní chuti kořením, která máme rádi. Podáváme s těstovinami, posypané nastrouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Na tomto receptu se opravdu nedá nic pokazit a je velice rychle uvařeno.
Kuchařka: Anna Kocikova