- reklama -
Suroviny
- 2-3 hrsti medvědího česneku
- slunečnicový olej
- hladká mouka
- mléko
- vývar
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme slunečnicový olej. Zahřejeme a přidáme hladkou mouku. Orestujeme do světle hněda (množství neuvádím, to záleží na tom, kolik chcete omáčky). Potom rozředíme vývarem a studeným mlékem do požadované konzistence omáčky.
-
Vývar a mléko je půl na půl (nám nechutná tato omáčka ze smetany). Přidáme pepř a krátce povaříme, až bude mouka provařená a omáčka lesklá.
-
Chvilku před koncem varu přidáme česnek nakrájený na kousíčky. Pouze prohřejeme, abychom zachovali vzácné vitamíny.
-
Podáváme s vařeným vajíčkem na tvrdo, knedlíkem (nejlépe domácím) a uzeným masem. Nám to nesmírně chutnalo. Omáčka má jemnou česnekovou chuť.
Kuchařka: BILKOVAI