
- reklama -
Suroviny
- Rajský protlak
- cibule
- stroužek česneku
- hrst nakrájeného pórku
- 1 větší mrkev
- 2 trojúhelníky sýru(pažitkový, šunkový)
- mouka
- olej
- majoránka
- libeček
- mleté maso
- grilovací koření
- sůl
- bujón
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme grilovacím kořením a osolíme. Uhněteme malé kuličky a vkládáme je na pánev do rozpáleného oleje. Osmažíme do křupava. Vyjmeme na talíř.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce osmažíme na oleji. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Promícháme.
-
Poté přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle, pórek nakrájený na kolečka, sýry a česnek nakrájený na plátky. Zasypeme majoránkou, přidáme libeček, bujón a vaříme do měkka.
-
Po uvaření vše rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí a cukrem. Masové kuličky vložíme do omáčky.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se špagetami, těstovinami nebo knedlíkem.
Kuchařka: misza