- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- 12 snítek tymiánu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Troubu si rozehřejeme na 200 °C.
-
Rajčata umyjeme a nakrájíme na poloviny. Menší rajčata můžeme nechat klidně celá.
-
Rajčata dáme do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, posolíme a vše hezky promícháme. Tymián rozmístíme mezi rajčata a dáme péct do trouby.
-
Podle velikosti rajčat pečeme asi 30 minut. Rajčata povolí, pustí šťávu a na okrajích lehce zhnědnou.
-
Upečená rajčata propasírujeme skrze síto a plníme do čistých sklenic s víkem, kde rajčatovou omáčku skladujeme maximálně dva dny v chladu.
Poznámka od kuchařky
Tymián můžeme vyměnit za sušené oregano, kterým rajčata zasypeme před pečením. Vedle rajčat můžeme upéct i celé stroužky česneku, které krásně změknou. Po upečení je vylovíme a zbavíme slupky.
Kuchařka: amarcha









