Suroviny
na 8 porcí pizzy
- 1-2 polévkové lžíce olivového oleje extra panenského
- 3 stroužky česneku
- 1 středně velká cibule nakrájená na jemno
- 1/2 hrnku (120 ml) kuřecího vývaru
- 3 konzervy krájených rajčat (á 400 g)
- 1/2 čajové lžičky soli
- 0,5-1 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 čajová lžička sušené bazalky
- 3-5 čajových lžiček cukru (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 až 5 minut. Přidáme česnek a smažíme asi další 1 minutu.
Přidáme kuřecí vývar a za občasného míchání vaříme asi 10 minut, nebo dokud se tekutina nevypaří o polovinu. -
Přidáme krájená rajčata, promícháme, sůl a pepř a cukr podle chuti. Promícháme.
Nakonec přidáme oregano a bazalku. -
Snížíme teplotu a za pravidelného míchání vaříme bez pokličky 30 minut.
Nakonec omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Skutečně jen lehce, větší kusy rajčat, cca 10 krát krátce zapulzujeme. -
Sladkost můžete vždy doladit přidáváním více cukru, ale vždy jen maximálně po 1/4 lžičky. Pokud máte tedy strach, aby omáčka nebyla moc sladká, začněte menším počtem lžiček a pak vždy přidávejte a ochutnávejte, dokud nedosáhnete správné rovnováhy.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz