Olivový salát s rýžovými nudlemi

57
- reklama -

Suroviny

1 balíček rýžových nudlí (širší)
50 dkg oliv s papričkou
50 dkg balkánského sýru
1 dcl olivového oleje (velké, naložené v oleji)
4 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce provensálského koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nudle vyjmeme ze sáčku, položíme do nádoby a zalijeme vroucí vodou, aby byly celé potopené. Necháme asi 15 minut stát, aby nudle byly měkké. Nevaříme. Pak je scedíme a necháme odkapat, ale přiklopíme pokličkou, aby nevychladly.

  2. Do mísy nalijeme olej, přidáme provensálské koření, rozmačkaný česnek, olivy nakrájené na kolečka a sýr na menší kostičky. Lehce promícháme.

  3. Přidáme scezené nudle a salát lehce promícháme. Nudle dávám teplé, protože balkánský sýr od nich krásně uvolní svoji chuť do nudlí. Může se jíst hned nebo jej dáme do lednice vychladit. V letních dnech je tento salát osvěžující. Olivy si kupte raději ty vážené, naložené v oleji. Jsou chutnější. Tento salát patří u nás doma mezi nejoblíbenější.