
- reklama -
Suroviny
- 1 balíček rýžových nudlí (širší)
- 50 dkg oliv s papričkou
- 50 dkg balkánského sýru
- 1 dcl olivového oleje (velké, naložené v oleji)
- 4 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce provensálského koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nudle vyjmeme ze sáčku, položíme do nádoby a zalijeme vroucí vodou, aby byly celé potopené. Necháme asi 15 minut stát, aby nudle byly měkké. Nevaříme. Pak je scedíme a necháme odkapat, ale přiklopíme pokličkou, aby nevychladly.
-
Do mísy nalijeme olej, přidáme provensálské koření, rozmačkaný česnek, olivy nakrájené na kolečka a sýr na menší kostičky. Lehce promícháme.
-
Přidáme scezené nudle a salát lehce promícháme. Nudle dávám teplé, protože balkánský sýr od nich krásně uvolní svoji chuť do nudlí. Může se jíst hned nebo jej dáme do lednice vychladit. V letních dnech je tento salát osvěžující. Olivy si kupte raději ty vážené, naložené v oleji. Jsou chutnější. Tento salát patří u nás doma mezi nejoblíbenější.
Kuchařka: lenka-m









