
- reklama -
Suroviny
- 200 g zelených oliv – měla jsem s papričkami
- 200 g pomazánkového másla
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka oregana
- pepř
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Olivy scedíme a dáme do mixéru. Přidáme máslo, hořčici, majonézu a olej. Rozmixujeme do hladka, nebo můžete nechat jako já malé kousky.
-
Do rozmixované pomazánky přimícháme vidličkou, česnek, koření a pažitku. Dochutíme solí (opatrně, olivy jsou slané dost) a pepřem. Hotovou pomazánku mažeme na opečený toust nebo na rohlíky jako jednohubky.
-
Kdyby se vám pomazánka zdála hustá přidejte vodu z oliv.
Poznámka od kuchařky
Do pomazánky se mohou přidat nahrubo nasekané vlašské ořechy, nebo na sucho opražená slunečnicová semínka. Také jarní cibulku.
Kuchařka: mika59









