Olivová pomazánka s česnekem

67
- reklama -

Suroviny

200 g zelených oliv – měla jsem s papričkami
200 g pomazánkového másla
1-2 stroužky utřeného česneku
lžička dijonské hořčice
1 lžíce majonézy
1 lžíce olivového oleje
špetka oregana
pepř
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Olivy scedíme a dáme do mixéru. Přidáme máslo, hořčici, majonézu a olej. Rozmixujeme do hladka, nebo můžete nechat jako já malé kousky.

  2. Do rozmixované pomazánky přimícháme vidličkou, česnek, koření a pažitku. Dochutíme solí (opatrně, olivy jsou slané dost) a pepřem. Hotovou pomazánku mažeme na opečený toust nebo na rohlíky jako jednohubky.

  3. Kdyby se vám pomazánka zdála hustá přidejte vodu z oliv.

Poznámka od kuchařky

Do pomazánky se mohou přidat nahrubo nasekané vlašské ořechy, nebo na sucho opražená slunečnicová semínka. Také jarní cibulku.