
- reklama -
Suroviny
- 2,5 kg přerostlých okurek (na plátky)
- 5 velkých cibulí na kolečka
- 3 PL soli
- Nálev:
- 1 l vody
- 1/2 l octa
- 3 sklenky cukru (hořčičné)
- 1 kávová lžička sekaného kopru
- 1 kávová lžička mletého pepře
- 1 kávová lžička sladké papriky
- 1 kávová lžička kari
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme okurky, cibuli, přidáme sůl, promícháme a necháme 2 hodiny odležet.
-
Poté naplníme do sklenic.
-
Nálev: Všechny ingredience smícháme a necháme 5 minut povařit. Nalejeme do sklenic na okurky.
-
Sterilujeme 20 minut při teplotě 80°C.
Poznámka od kuchařky
Nevím, proč se okurky jmenují – námořník – manželka tento recept donesla z práce od spolupracovnice.
Kuchař: jirka66









