- reklama -
Suroviny
- 2 salátové okurky
- špetka cukru a soli
- 1 cibule
- 100 g balkánského sýru
- dresing
- lžíce dijonské hořčice
- lžíce plnotučné hořčice
- lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sladké smetany
- sůl
- pepř
- kopr čerstvý
Postup přípravy receptu
-
Okurku omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Škrabkou ji podélně nakrájíme na plátky a ty rozpůlíme. Přidáme sůl a cukr a necháme odležet.
-
Mezitím vymícháme dresing do hladké konzistence a dochutíme podle chuti.
-
Servírujeme plátky okurek, na to kolečka cibule a kostičky sýru. Pokapeme dresingem podle chuti. Zdobíme snítky čerstvého kopru.
Poznámka od kuchařky
Okurky se mohou taky nakrájet na kolečka.
Kuchařka: mika59