- reklama -
Suroviny
- 2,5 kg okurek nakládaček
- 😯 dkg cibule
- 3 lžíce soli
- Nálev : 4 dlc octa
- 4O dkg cukru
- l lžíce pepře
- l lžíce kari
- l/2 lžíce chilli
Postup přípravy receptu
-
Omyté nakládačky nařežeme na slabá kolečka a spolu s nakrájenou cibulí na kolečka zasypeme 3 lžícemi soli a necháme 3 hodiny odležet.
-
Potom zalijeme nálevem, promícháme a nandáme do skleniček a 20 min sterilujeme při 8O°C.
Z tohoto množství je asi l0 malých sklenic .
Poznámka od kuchařky
Výborná příloha v zimě k masu . Všude
to mělo velký úspěch. Nebojte se zkusit . Je to zase úplně něco jiného než známá okurka . Využijí se také trochu přerostlé okurky a v tom případě je ještě půlím .
Kuchařka: bundada