- reklama -
Suroviny
8-9 sklenic 0,7 l
- 5 kg okurek
- 1 kg cibule
- 500 ml octa
- 600 g cukru
- Deko
Postup přípravy receptu
-
V octu rozpustíme cukr a Deko.
-
Okurky a cibuli nastrouháme, vlijeme do nich ochucený ocet,dobře promícháme a necháme 24 hodin stát..
-
Druhý den vše nacpeme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme v chladném sklepě.
Poznámka od kuchařky
Salát je výborný, chutná jako klasický okurkový. Nezavařuje se, měl by takhle vydržet až do vánoc. Protože si nejsem jistá, jestli bychom stihli do vánoc sníst, zavařili jsme 10 mniut při 75°C – jen aby chytla víčka.
Dvě sklenice, co nechytly, odložím bokem, mrknu na ně po Novém roce a podám zprávu 😉
Kuchařka: cathleen