Suroviny
- 1 větší skleníková okurka
- cibule
- sádlo
- hladká mouka
- sladká paprika
- papriková vegeta
- kmín
- sůl a pepř
- 150 g točeného salámu
- 2 stroužky česneku.
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou okurku nakrájíme na větší kostky, na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme paprikou a vegetou, vložíme okurky a krátce orestujeme, dolijeme vodou (vývarem) na potřebné množství, povaříme a úplně na závěr přidáme na kolečka pokrájený točený salám. Podáváme s chlebem.
-
Přiznávám se bez mučení, že jsem tento recept ještě nikdy nevařila, tak mně nekamenujte za vegetu nebo točeňák. Přidala jsem ho sem proto, že po malé úpravě (vynechání vegety a použití jiného, lepšího měkkého salámu) by to v těch vedrech mohl i někdo zkusit a když ne, alespoň to někoho pobaví. Recept jsem napsala v původním znění i s tím originálním nadpisem.
Poznámka od kuchařky
Pokud moderátorky posoudí recept jako nevhodný (hlavně proto, že jsem ho neuvařila), prosím, aby ho vymazaly, nebudu se zlobit:-).