Okurkový guláš „Dežo“ po cikánsku

57
- reklama -

Suroviny

1 větší skleníková okurka
cibule
sádlo
hladká mouka
sladká paprika
papriková vegeta
kmín
sůl a pepř
150 g točeného salámu
2 stroužky česneku.

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou okurku nakrájíme na větší kostky, na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme paprikou a vegetou, vložíme okurky a krátce orestujeme, dolijeme vodou (vývarem) na potřebné množství, povaříme a úplně na závěr přidáme na kolečka pokrájený točený salám. Podáváme s chlebem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přiznávám se bez mučení, že jsem tento recept ještě nikdy nevařila, tak mně nekamenujte za vegetu nebo točeňák. Přidala jsem ho sem proto, že po malé úpravě (vynechání vegety a použití jiného, lepšího měkkého salámu) by to v těch vedrech mohl i někdo zkusit a když ne, alespoň to někoho pobaví. Recept jsem napsala v původním znění i s tím originálním nadpisem.

Poznámka od kuchařky

Pokud moderátorky posoudí recept jako nevhodný (hlavně proto, že jsem ho neuvařila), prosím, aby ho vymazaly, nebudu se zlobit:-).