Okurkový guláš „Dežo“ po cikánsku

82
- reklama -

Suroviny

1 větší skleníková okurka
cibule
sádlo
hladká mouka
sladká paprika
papriková vegeta
kmín
sůl a pepř
150 g točeného salámu
2 stroužky česneku.

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou okurku nakrájíme na větší kostky, na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme paprikou a vegetou, vložíme okurky a krátce orestujeme, dolijeme vodou (vývarem) na potřebné množství, povaříme a úplně na závěr přidáme na kolečka pokrájený točený salám. Podáváme s chlebem.

  2. Přiznávám se bez mučení, že jsem tento recept ještě nikdy nevařila, tak mně nekamenujte za vegetu nebo točeňák. Přidala jsem ho sem proto, že po malé úpravě (vynechání vegety a použití jiného, lepšího měkkého salámu) by to v těch vedrech mohl i někdo zkusit a když ne, alespoň to někoho pobaví. Recept jsem napsala v původním znění i s tím originálním nadpisem.

Poznámka od kuchařky

Pokud moderátorky posoudí recept jako nevhodný (hlavně proto, že jsem ho neuvařila), prosím, aby ho vymazaly, nebudu se zlobit:-).