Okurková omáčka

309
- reklama -

Suroviny

100 g sterilovaných okurek
1/2 masoxu
1/2 lžíce vegety
cibule
lžíce sádla
hladká mouka na zahuštění
plnotučná hořčice
smetana
sůl
pepř
700 g krkovice
lžíce oleje nebo másla

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibulku do hnědozlata, přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky a vymícháme zlatavou jíšku. Přidáme slupky z okurek, masox, zalijeme 3/4 litru vody a dusíme 30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom vše propasírujeme, přidáme vrchovatou lžíci hořčice, vegetu, pepř a provaříme.

  3. Nakonec upravíme množsví omáčky a vmícháme smetanu. Je-li omáčka řídká rozmícháme do smetany ještě trochu mouky. Popřípadě dosolíme.

  4. Na pánvi zprudka opečeme na špalíčky nakrájenou, osolenou, opepřenou a v mouce obalenou krkovici spolu s nastrouhanými, oloupanými okurkami.

  5. Přiklopíme a dodusíme do měkka (asi 10 minut).

  6. Vypečený olej slijeme a maso vložíme do omáčky.

    Podáváme s knedlíkem nebo rýží.