Suroviny
- 1 salátová okurka
- 1 litr jemně perlivé minerálky
- třtinový cukr
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Okurku oloupejte a najemno nastrouhejte na struhadle.
-
V míse okurku zalijte litrem minerálky a přisypte tak 2 lžíce cukru a 2 lžíce šťávy z limetky nebo citronu (kdo má rád sladší přidá cukr, kdo zase kyselejší přidá víc limetkové šťávy).
-
Celou směs lehce promíchejte a následně rozmixujte tyčovým mixérem.
-
Vzniklou směs proceďte přes sítko do džbánu či jiné větší nádoby.
-
Dejte limonádu vychladit do lednice – protože teplá není vůbec dobrá!!!
Poznámka od kuchařky
Okurkovou limonádu mi doporučili u nás v jednom baru…čekala jsem na nějaký super zázrak, ale bohužel 🙁 na stole se mi objevil ve sklenici okurkový sirup zalitý minerálkou!Chuť celkem dobrá, ale připadala mi taková umělá-navíc hodně sladká!Tak jsem zabrouzdala po internetu a narazila na to, jak si okurkovou limču-mnohem zdravěji můžu připravit doma…
A to, co vám zbylo v sítku, můžete samozřejmě zbaštit-jako takový sladký okurkový salát 🙂