Okoun nilský s bylinkovým máslem

258
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g filet okouna nilského
bylinkové máslo MEGGLE
sůl
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa.

  2. Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.

  3. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme.

  4. Po opečení do barvy lahodící našemu oku, opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany.

  5. Na vrchní stranu filetu – již opečenou, naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci bylinkového másla) a necháme ho rozpustit a tím také lehce dochutíme filet okouna.

  6. Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.

Poznámka od kuchařky

Vynikající ryba – všem doporučuji. Zakoupeno v Intersparu cena filetu 400g (54,-Kč). Bylinkové máslo Meggle v tubě velmi praktická a dobrá věc (Interspar 40,-Kč). Rybu jsem chtěl co nejvíce ve vlastní chuti což se povedlo.