„Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem

57
- reklama -

Suroviny
5 porcí

820 g brambor
120 g šalotky
100 g másla
4 vejce
1,5 dcl mléka
100 g sýru s modrou plísní (viz tipy a triky)
100 g eidamu
několik snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a osmažte na 40 g másla dozlatova. Mezitím dejte vařit brambory ve slupce do osolené vody. Jakmile budou brambory hotové (zapíchnete do nich vidličku a ta jimi hladce projede), slijte vodu a stáhněte z nich slupku.

  2. Ještě teplé brambory rozšťouchejte na kaši, zjemněte zbylým máslem a přimíchejte cibulku. Z tymiánu otrhejte lístky (tak, abyste v jídle neměli ani boční větvičky) a vmíchejte je do kaše.

  3. Rozehřejte troubu na 200°C. V míse důkladně rozšlehejte vajíčko a společně s oběma druhy sýrů přidejte do směsi. Nakonec vlijte mléko, pořádně promíchejte a přelijte do zapékací nádoby (viz tipy a triky).

  4. Vložte do vyhřáté trouby a nechte péct asi 45 minut, až kaše zpevní a na povrchu zezlátne. Podávejte se zeleninovým salátem a sklenkou Müller Thurgau.

Poznámka od kuchařky

Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz

Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/zapecena-bramboro…