
Suroviny
35 koláčků
- 225 g tuku Omega
- 175 g hladké mouky
- 175 g polohrubé mouky
- 1 vejce + 1 žloutek
- 3-4 lžíce studeného mléka
- 2 lžíce krupicového cukru
- 30 g droždí
- špetka soli
- Tvarohová nádivka:
- 180 g tvarohu
- 1 vejce
- 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru (DIA náhrada – 1 lžíce sladidla CUKREN )
- 1,5 lžíce mléka
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- 2 kapky rumového aroma
- Povidlová nádivka:
- 2 lžíce povidel (DIA náhrada – dia povidla nebo dia marmeláda)
- 2 lžíce mletých piškotů
- Na ozdobu:
- mandle
- moučkový cukr (DIA náhrada – sladidlo Irbis sweet)
Postup přípravy receptu
-
Povidla smícháme s piškoty a dáme stranou.
-
Pudinkový prášek smícháme s mlékem, rozšleháme. Vajíčko smícháme s rumovým aroma a tvarohem, přidáme cukr a zapracujeme rozmíchaný pudink. Necháme odležet.
-
Obě mouky smícháme, prosejeme na vál a přidáme cukr a špetku soli a promícháme. Na mouku rozdrobíme droždí, přilejeme mléko s rozšlehaným vajíčkem a žloutkem.
-
Nakonec nastrouháme tuk na hrubém struhadle a vypracujeme hladké těsto. Část těsta si necháme na vále a zbytek dáme do lednice, aby nám těsto nekynulo.
-
Z těsta bereme malé kousky a tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený papírem. Pomocí malé skleničky (používám štamprličku), těsto zploštíme, aby okraje byly vyšší.
-
Naplníme tvarohem, ozdobíme povidly a mandlí a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Takto postupně zpracujeme celé těsto.
-
Pečeme na 180°C asi 10 – 15 minut – podle trouby. Celá dávka koláčů má 474 g sacharidů.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Žena a kuchyně