
Suroviny
- 1 lžička mletého lněného semínka
- 2 lžíce vody
- 1 malý hodně zralý banán do těsta
- 4 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- rostlinné mléko podle potřeby (asi 1/2 hrnečku)
- 1/2 banánu nakrájeného na kolečka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Lněné semínko namočíme do dvou lžic vody a necháme 5 minut odstát.
-
Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme zralý banán rozmačkaný vidličkou na hladkou kaši a namočené lněné semínko.
-
Postupně po lžících přidáváme mléko a umícháme klasické lívancové těsto.
-
Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem a rozehřejeme. Lžíci těsta rozetřeme jako lívaneček a doprostřed položíme kolečko banánu. Až začnou kraje zlátnout, lívaneček otočíme a opečeme i ze strany s banánem (z této strany pečeme kratší dobu).
Poznámka od kuchařky
Lívanečky je lepší smažit na menším plameni nebo nižším stupni elektrického sporáku, aby se prosmažily uprostřed a banánové oko se nám nespálilo.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.