
Suroviny
1 porce
- 2 ks okáče obecného
- sůl
- citrón
- MARINÁDA:
- pepř
- hořčice
- 4 lžíce oleje
- 2 plátky másla
Postup přípravy receptu
-
Okáče obecného očistíme, odstraníme šupinky, ploutve, pokapeme citrónem, osolíme. V misce smícháme olej s polovinou pepřovo – hořčičné marinády a ryby jí celé potřeme i zevnitř. Necháme marinovat aspoň půl hodiny.
-
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Rybu vložíme na pekáč včetně marinády a na každou dáme lísteček másla.
-
Pečeme grilem, nebo horkým vzduchem z každé strany cca 7 minut.
Podáváme s hranolkami, nebo jen se zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Nedávno jsem koupila v Albertu tady tu rybu, i když jsem vůbec nevěděla, co s ní. Na internetu jsem o ní našla jen málo, ale to není žádná zvláštnost, hledání na internetu není mou silnou stránkou.:-))) Takže opět jeden z mých experimentů:-)). Našla jsem ve špajzu tuhle marinádu a experiment byl hotov:-))