- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 200 g malé cibulky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce pikantní sojové omáčky
- 2 lžíce balsamikového octa
- 1 lžíce kečupu
- chilli omáčka (nebo sušená či čerstvá feferonka)- množství podle chuti
- popř. trochu vody
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme olej a lehce v něm osmahneme očištěné cibulky. Když zesklovatí, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.
-
Přilijeme sojovou omáčku a ocet balsamiko, provaříme, ochutíme kečupem a chilli omáčkou a necháme zredukovat. Když z pánve přestane „čpět“ ocet a omáčka je mírně zahoustlá, máme hotovo.
-
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo i jako samostatné jídlo s opečeným toustem.
Kuchařka: Danca