Ohnivé cibulky v balsamikové redukci

51
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 200 g malé cibulky
1 lžíce oleje
1 lžíce cukru
1 lžíce pikantní sojové omáčky
2 lžíce balsamikového octa
1 lžíce kečupu
chilli omáčka (nebo sušená či čerstvá feferonka)- množství podle chuti
popř. trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme olej a lehce v něm osmahneme očištěné cibulky. Když zesklovatí, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Přilijeme sojovou omáčku a ocet balsamiko, provaříme, ochutíme kečupem a chilli omáčkou a necháme zredukovat. Když z pánve přestane „čpět“ ocet a omáčka je mírně zahoustlá, máme hotovo.

  3. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo i jako samostatné jídlo s opečeným toustem.