Odpolední tyčky

31
- reklama -

Suroviny

100 g vody
špetka cukru
2 lžíce oleje
200 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
10-14 g droždí
Náplň:
olivy
bazalka
sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu prázdnou stranu těsta a k ní pak přehneme i tu druhou (jako obálku). Celé naplněné těsto ještě lehce znovu rozválíme, ale tak, aby náplň zůstala zakrytá vevnitř.

  3. Rádýlkem nebo krájecí lopatkou pak nakrájíme asi 1 cm široké tyčky, chytneme je na obou koncích a dobře zkroutíme – takto upravené uložíme na plech s pečícím papírem.

  4. Než se vyhřeje trouba, tyčky nakynou. Kdo má rád slanější, potře je před pečením lehce vodou a posype hrubou solí.

  5. Upečeme ve vyhřáté troubě 200°C/10-15 min, pak zeslabíme a dopečeme 160°C/asi 15 min.

Poznámka od kuchařky

Tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále trochu vláčné.

Při mlsání se střídavě vynořují lehoulince nakyslá chuť rajčete,

slanější olivy nebo přímo i samotného krystalku soli z povrchu tyčinky

a celé to provází vůně bazalky.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/