Odměrková bublanina z DP

51
- reklama -

Suroviny

Na odměření množství surovin používám odměrku od pekárny:
250 ml mléka
1 vejce
100 ml oleje
100 ml cukru
vanilkový cukr
1 lžíce pikantní marmelády
500-600 ml polohrubé mouky
prášek do pečiva
ovoce na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program Koláč (Dort) nebo jiný pro pečení bez kynutí.


    Zobrazit celý recept

  2. Po umíchání opatrně vidličkou vytáhneme háky, povrch těsta posypeme ovocem a pokud ihned klesá do těsta, jeho zbytek před přidáním lehce obalíme v hladké mouce – ta zabrání tomu, aby ovoce při pečení kleslo na dno formy (pokud dáme do těsta plnou dávku mouky – 600 ml, je těsto trošku hustší a ovoce zůstane víceméně na povrchu bublaniny).

  3. Jestli je bublanina upečená, zkusíme špejlí (měla by po vytáhnutí z těsta zůstat suchá) a pokud je třeba, pustíme program Pečení znova. Moje pekárna ji pekla 1 hod a 15 min.

Poznámka od kuchařky

Buchtička je voňavá, vlahá, nedusivá a díky ovoci i pikantní.

www.primapekarna.estranky.cz