- reklama -
Suroviny
- Na odměření množství surovin používám odměrku od pekárny:
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml cukru
- vanilkový cukr
- 1 lžíce pikantní marmelády
- 500-600 ml polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- ovoce na posypání
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program Koláč (Dort) nebo jiný pro pečení bez kynutí.
-
Po umíchání opatrně vidličkou vytáhneme háky, povrch těsta posypeme ovocem a pokud ihned klesá do těsta, jeho zbytek před přidáním lehce obalíme v hladké mouce – ta zabrání tomu, aby ovoce při pečení kleslo na dno formy (pokud dáme do těsta plnou dávku mouky – 600 ml, je těsto trošku hustší a ovoce zůstane víceméně na povrchu bublaniny).
-
Jestli je bublanina upečená, zkusíme špejlí (měla by po vytáhnutí z těsta zůstat suchá) a pokud je třeba, pustíme program Pečení znova. Moje pekárna ji pekla 1 hod a 15 min.
Poznámka od kuchařky
Buchtička je voňavá, vlahá, nedusivá a díky ovoci i pikantní.
Kuchařka: cathleen