![Odlehčené Míša řezy_5ff9fdcde0679.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/odlehcene-misa-rezy_5ff9fdcdd0666.jpeg)
Suroviny
24 porcí
- Těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- Krém
- 2 tvarohy
- 2 zakysané smetany
- uvařený a mírně vychladlý vanilkový pudink
- 350 ml mléka
- 3 lžic cukru
- 1 želé ztužovač za studena Dr. Oetker
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- (Poleva)
- 100 g kvalitní čokolády se 70% kakaa
- 80 g tuku Omega
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin na těsto umícháme hladké těsto, které nalijeme na velký plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Zkusíme špejlí a korpus necháme zcela vychladnout.
-
Tvarohy smícháme se zakysanými smetanami, moučkovým a vanilkovým cukrem, přimícháme hustý mírně vychladlý pudink (ten lze i zcela vynechat, ale nápně je díky němu více) a nakonec rychle smícháme s želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Náplň ihned rozetřeme na těsto, uhladíme nebo uděláme drážky zubatou stěrkou a dáme do chladu.
-
V kastrůlku si na plotně rozpustíme Omegu a přidáme nalámanou čokoládu. Na mírném plameni mícháme do rozpuštění – poleva je krásně lesklá a hebká. Poté polevu postupně nalijeme na krém – pokud uděláte drážky zubatou stěrkou, poleva vám do nich zateče a po ztuhnutí vytvoří trojúhelníčky (jako u mě na fotce). Necháme vychladit v lednici, nejlépe přes noc.
Poznámka od kuchařky
Míša řezy mám moc ráda, ale nemusím máslové krémy a stejně tak korpus ze šesti vajec je v dnešní době luxus… 🙂 Tato odlehčená verze je stejně vynikající.