Odlehčená „majonéza“ z tvarohu

97
- reklama -

Suroviny

250 g tvarohu ve vaničce
5-6 lžic oleje
2 lžičky hořčice
mléko nebo smetana na vaření podle potřeby
sůl
mletý pepř
špetka cukru
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vyšší, užší nádobu a ponorný mixér. Vložíme tvaroh, hořčici, olej a sůl s pepřem.

  2. Mixujeme a podle potřeby doléváme mléko na požadovanou konzistenci.

  3. Nakonec zakápneme citronem a dochutíme špetkou cukru. Mixujeme do hladké, nadýchané omáčky.

Poznámka od kuchařky

Tato omáčka se podobá majonéze. Chuť je trošku jiná, ale jemná a můžete si ji přizpůsobit podle svých chutí. Je vhodná pro ty, co majonézu nemohou nebo chtějí něco lehčího. Určeno k rychlejší spotřebě.