Odlehčená fazolačka

64
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

250 g fazolí
1 masox
2 dcl mléka
špetka sladké papriky – nemusí být
1/2 lžičky majoránky
lžíce octu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vody s kostkou masoxu a špetkou červené papriky – nemusím být, do změknutí fazolí.

  2. Čtvrtku až polovinu množství uvařených fazolí odebereme do nádobky a vymixujem do kaše tyčovým mixérem.

  3. Vzniklou kaši nalijeme do uvařených fazolí, tím se polévka zahustí, pokud je polévka hustá, rozředíme mlékem sami podle sebe, jak kdo má rád.

  4. Dochutíme octem, majoránkou, popřípadě solí nebo pepřem.

Poznámka od kuchařky

Dietnější polívka, co dodá sílu s minimálními náklady