
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 250 g fazolí
- 1 masox
- 2 dcl mléka
- špetka sladké papriky – nemusí být
- 1/2 lžičky majoránky
- lžíce octu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vody s kostkou masoxu a špetkou červené papriky – nemusím být, do změknutí fazolí.
-
Čtvrtku až polovinu množství uvařených fazolí odebereme do nádobky a vymixujem do kaše tyčovým mixérem.
-
Vzniklou kaši nalijeme do uvařených fazolí, tím se polévka zahustí, pokud je polévka hustá, rozředíme mlékem sami podle sebe, jak kdo má rád.
-
Dochutíme octem, majoránkou, popřípadě solí nebo pepřem.
Poznámka od kuchařky
Dietnější polívka, co dodá sílu s minimálními náklady
Kuchařka: Pejli