Octové tyčinky

133
- reklama -

Suroviny
cca 100 ks

Těsto:
320 g hladké mouky
280 g Hery
2 PL vody
2 PL octa
2 žloutky
špetka soli
Dokončení:
rybízová marmeláda
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Přes nástavec masového mlýnku děláme proužky, které nakrájíme na tyčinky dlouhé cca 3 cm.
    Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

  3. Tyčinky slepujeme marmeládou a namáčíme do čokoládové polevy.

Poznámka od kuchařky

PL = polévková lžíce

Těsto můžeme i vyválet a rádýlkem nakrájet tyčinky.

Cukroví je málo sladké.

Zdroj: Helenčino pečení – Zámecké cukroví