Obyčejné bagetky s prefermentem

64
- reklama -

Suroviny

Na preferment:
150 ml vody
150 g hladké mouky
1 g čerstvého droždí
– vše smícháme a zakryté necháme v teplé místnosti 10-12 h kvasit
Dále:
170 ml (g) vody
25 g oleje
2 rovné lžičky soli
lžička cukru
150 g hladké mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
50 g žitné chlebové mouky
8-9 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.

  2. Vykynuté opatrně vykulíme pomocí stěrky na pomoučenou pracovní desku, navlhčenýma rukama těsto vytvarujeme do obdélníku o tloušťce asi 2-2,5 cm. Posypeme moukou, nožem rozkrojíme na 4 pásy a ty uložíme do bagetového plechu – můžeme je před uložením mírně zakroutit, jako když děláme tyčky. Nevypadají moc vzhledně, jsou pokroucené a hrbolaté, ale kynutím a později i pečením se krásně zakulatí.

  3. Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/20-25min).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz