
- reklama -
Suroviny
- Na preferment:
- 150 ml vody
- 150 g hladké mouky
- 1 g čerstvého droždí
- – vše smícháme a zakryté necháme v teplé místnosti 10-12 h kvasit
- Dále:
- 170 ml (g) vody
- 25 g oleje
- 2 rovné lžičky soli
- lžička cukru
- 150 g hladké mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 50 g žitné chlebové mouky
- 8-9 g droždí
Postup přípravy receptu
-
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.
-
Vykynuté opatrně vykulíme pomocí stěrky na pomoučenou pracovní desku, navlhčenýma rukama těsto vytvarujeme do obdélníku o tloušťce asi 2-2,5 cm. Posypeme moukou, nožem rozkrojíme na 4 pásy a ty uložíme do bagetového plechu – můžeme je před uložením mírně zakroutit, jako když děláme tyčky. Nevypadají moc vzhledně, jsou pokroucené a hrbolaté, ale kynutím a později i pečením se krásně zakulatí.
-
Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/20-25min).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen