
- reklama -
Suroviny
- 350 g čočky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- 2 mrkve
- sůl
- pepř
- 1 zeleninový bujón
- máslo
- 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Čočku dáme vařit a mezitím si nakrájíme cibulku a osmažíme na másle, přidáme mouku a uděláme si zásmažku.
-
Dáme si vařit konvici vody.
-
Do zásmažky přidáme sběračku „vývaru“ z čočky a rozmícháme, poté přilijeme vodu a čočku i s vodou, ve které se vařila. Necháme ještě minimálně dvacet minut vařit.
-
Mezitím si nastrouháme mrkev a přidáme do polévky, ještě necháme vařit, než vše změkne.
-
Nakonec přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek, majoránku, sůl, pepř a ručním mixérem lehce promixujeme tak, aby se polévka zahustila, ale zbyly v ní kousky čočky i mrkve.
Poznámka od kuchařky
Je jednoduchá a výborná.
Kuchařka: La Furi Roja