
- reklama -
Suroviny
- plátky bůčku cca 2 cm (podle počtu porcí)
- sušený česnek + olej
- sůl
- pepř
- vejce + lžička hořčice
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Bůček osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Lehce zakápneme olejem a necháme dvě hodinky v pokojové teplotě. Klidně i přes noc.
-
Na prkýnko dáme strouhanku a bůček na ní naklepeme. Rozšleháme vejce s hořčicí. Naklepaný a obalený bůček máčíme ve vejcích a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.
-
Smažíme pozvolna do zlaté barvy z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem, nebo různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Nikdy jsem nevěřila, že i když je maso vepřové, může různě chutnat. Myslím řízky z krkovice a bůčku. Ty bůčkové mají jemnější chuť…teda podle mne.
Kuchařka: mika59