Obrácené řízky z bůčku

126
- reklama -

Suroviny

plátky bůčku cca 2 cm (podle počtu porcí)
sušený česnek + olej
sůl
pepř
vejce + lžička hořčice
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bůček osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Lehce zakápneme olejem a necháme dvě hodinky v pokojové teplotě. Klidně i přes noc.

  2. Na prkýnko dáme strouhanku a bůček na ní naklepeme. Rozšleháme vejce s hořčicí. Naklepaný a obalený bůček máčíme ve vejcích a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.

  3. Smažíme pozvolna do zlaté barvy z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem, nebo různě upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Nikdy jsem nevěřila, že i když je maso vepřové, může různě chutnat. Myslím řízky z krkovice a bůčku. Ty bůčkové mají jemnější chuť…teda podle mne.