Obrácená marinovaná líčka

56
- reklama -

Suroviny

1 balíček mražených hovězích líček
2 cibule
300 ml suchého červeného vína (Modrý Portugal v mém případě)
1 PL hořčice se zeleným pepřem (Albert)
špetka pálivé papriky
tuk na pánev
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.

  2. Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).

  3. Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.

  4. Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou

Poznámka od kuchařky

Obrácená proto, že obvykle nejprve nakládáme do marinády a až pak dusíme.

Recept mi doporučil „můj“ řezník a pravil, že když nám to nebude chutnat, mám týden maso zadarmo. Hm, tak nic no… Velmi jedlé