
Suroviny
- 1 balíček mražených hovězích líček
- 2 cibule
- 300 ml suchého červeného vína (Modrý Portugal v mém případě)
- 1 PL hořčice se zeleným pepřem (Albert)
- špetka pálivé papriky
- tuk na pánev
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.
-
Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).
-
Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.
-
Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou
Poznámka od kuchařky
Obrácená proto, že obvykle nejprve nakládáme do marinády a až pak dusíme.
Recept mi doporučil „můj“ řezník a pravil, že když nám to nebude chutnat, mám týden maso zadarmo. Hm, tak nic no… Velmi jedlé