
Suroviny
7-10 porcí
- plátkový sýr
- hermelín
- uzený sýr lovecký (Tesco)
- niva
- šunkový salám
- anglická slanina
- uzená krkovice
- vysočina
- lovecký salám
- balkánský sýr
- rajčata
- cherry rajčatka
- paprika červená čerstvá
- paprika žlutá čerstvá
- paprika zelená čerstvá
- olivy
- vejce vařená natvrdo
- majonéza
- tatarská omáčka
- měkké sýry
- ředkvičky
- salát hlávkový
- salát ledový
- inovecký salám
- salátové okurky
- červená cibule
- máslo (múže být rostliné)
- hořčice
- sůl
- pepř
- balzamikový ocet
- cukr krupice
- olej
- hrášek nakládaný nebo čerstvý
- zelená petržel
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku.
-
Žloutky smíchat s trochou rostlinného másla, sůl, hořčice, pepř a vydlabanou dužninu z rajčat. Vše vyšleháme. Tuto pomazánku jsem použila do plněných rajčat.
-
Do vajec jsem udělala pomazánku ze strouhané nivy vyšlehané s máslem. Tato se nemusí ani moc dochucovat, aby nezanikla typická chuť nivy.
-
Rajčata naplníme žloutkovou pomazánkou pokud možno do sáčku s ozdobnou špičkou, ozdobíme kuličkou hrášku. Vejce naplníme nivovou pěnou.
-
Posadíme na hotový talíř do zeleně ze salátu. Na vejce nasadíme klobouček z rajčete (můžeme přichytit zespodu párátkem), na kloboučku uděláme tečky majonézou.
-
To byly ozdoby složitější a teď už můžete dělat obložené talíře dle vlastní fantazie.
-
Ze všech zbytků zeleniny, salámů, sýrů a ledového salátu jsem nakrájela salát. Zálivka byla asi 2 lžíce oleje, lžíce balzamikového octu, lžička krupicového cukru.
-
Rozmíchat, smíchat se salátem, přidat nakrájenou bazalku a dle chuti sůl, pepř. Vše pořádně promíchat a nechat uležet.
Poznámka od kuchařky
Musím říct, že salát chutnal nejvíce a všichni chtěli recept. No tvrdila jsem, že je to co dům dal, ale marně. Tak jsem si zavařila, že letošní komun. volby mě to zase čeká.
Tak holky snažte se, je pak na to krásný pohled!