- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 vepřové kotlety
- 50 g uzené slaniny
- 100 g moravského uzeného
- 100 g pórku
- 150-200 g čerstvých hub
- 2 stroužky česneku
- tymián nebo majoránka dle chuti
- 120 g tvrdého sýru Gouda, horácký…
- sůl
- pepř mletý
- 200 ml smetana ke šlehání
- 600 g oloupaných brambor
Postup přípravy receptu
-
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným uzeným masem, nasekaným česnekem, bylinkami dle chuti a spařenými okapanými houbami (případně tence krájenými sušenými). Na každou kotletu ještě položíme kousek sýru (ten můžeme pokrájet na kostičky).
-
Takto připravené kotlety zakryjeme plátky syrových brambor, které přelijeme smetanou, osolíme, pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů.
-
Pečeme cca 45-50 minut do změknutí masa, podáváme například s okurkovým salátem.
-
Před časem vyzkoušeno i s taveným sýrem. Též výborné.
Kuchař: recepty73