
- reklama -
Suroviny
6 – 8 porcí
- 2 hrnky (400 g) sušených fazolí
- 3 PL oleje
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 středně velká cibule nakrájená na drobno
- 1 – 2 PL mletého chilli
- 2 kL kmínu
- 1,5 kL sušeného oregána
- 1/2 kL soli
- 2 plechovky krájených rajčat
- 1 hrnek hovězího bujónu nebo vývaru
- 3 – 5 chilli papriček nakrájených nadrobno
- 1,25 (200 g ) hrnku mražené kukuřice
Postup přípravy receptu
-
Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den je uvaříme podle návodu do měkka.
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut, přiklopíme pokličkou a za občasného mícháme vaříme 30 minut.
-
Přidáme chilli, kmín, oregáno a promícháme.
Přidáme uvařené fazole, rajčata, vývar a jalapeño papričky. Snížíme teplotu a vaříme odkryté asi 20 minut. -
Nakonec přidáme kukuřici a vaříme dalších 3 – 5 minut.
Dochutíme solí.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem. Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz