
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřové panenky
- 500 g brambor
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- 6 vrchovatých lžic hladké mouky
- hrst majoránky
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky a dlaní naklepneme. Osolíme a opepříme.
-
Brambory najemno nastrouháme a uložíme do síta. Osolíme a necháme vytéct přebytečnou tekutinu.
-
V míse smícháme brambory, sůl, vejce, mouku, utřený česnek, promnutou majoránku, sůl a pepř.
-
Do každého důlku lívanečníku kápneme olej, rozpálíme ho, rozetřeme lžíci těsta, na něj plátek masa a zakryjeme další lžící těsta.
-
Smažíme pod pokličkou na nízké teplotě z obou stran, celkově asi 12 minut. Nejvhodnější přílohou je špenát.
Poznámka od kuchařky
Čerpáno z knihy Vaření s Čirinou. Původní recept byl trochu nesrozumitelný a nepřesný, takže jsem ho upravila tak, aby se podle něj dalo snadno uvařit.
Kuchařka: Eliza