Obláčkový tvarohovo-smetanový pohár s příchutí kávy

48
- reklama -

Suroviny
6 porcí

500g vaničkového tvarohu
400g zakysané smetany
1 lžička rozpustné kávy
4 vanilkové cukry
cukr moučka podle chuti
piškoty
ovoce:
1 banán
1 konzerva jahod
smetana ke šlehání
smetafix
jedlá ozdoba nahoru

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh i smetanu vyšleháme každý zvlášť a každý dochutíme van. cukry a cukrem moučkou podle chuti. Do smetany navíc přidáme při šlehání rozpustnou kávu.


    Zobrazit celý recept

  2. Jahůdky slijeme – šťávu si necháme. Banán oloupeme a pokrájíme na plátky. Piškotky před vložením do skleničky vždycky na vteřinku namočíme do jahodové šťávy.

  3. Všechno střídavě vrstvíme – nebojte se, že smetana je tekutá, v ledničce hezky ztuhne 🙂 Necháme pár hodin odpočinout, nejlépe přes noc, ale není nutné chladit poháry tak dlouho.

  4. Před podáváním přidáme vyšlehanou smetanou ke šlehání (se smetafixem) – můžeme dozdobit strouhanou čokoládou, grankem, ovocem …

Poznámka od kuchařky

Hledala jsem stejný či podobný recept, hledala, ale nenašla – většinou se tvaroh a zakysanka smíchaly dohromady, nedávala se káva a ovoce apod.

A proč obláčkový? Protože je lehounký a jemný jak obláček 🙂

Jo a ovoce samozřejmě není nutné, ale je tam skvělé 🙂

Měla jsem chuť na nějaký lehký dezertíček, abych se s ním nemusela patlat hodiny a napadl mě pohár 🙂