Suroviny
6 porcí
- 500g vaničkového tvarohu
- 400g zakysané smetany
- 1 lžička rozpustné kávy
- 4 vanilkové cukry
- cukr moučka podle chuti
- piškoty
- ovoce:
- 1 banán
- 1 konzerva jahod
- smetana ke šlehání
- smetafix
- jedlá ozdoba nahoru
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh i smetanu vyšleháme každý zvlášť a každý dochutíme van. cukry a cukrem moučkou podle chuti. Do smetany navíc přidáme při šlehání rozpustnou kávu.
-
Jahůdky slijeme – šťávu si necháme. Banán oloupeme a pokrájíme na plátky. Piškotky před vložením do skleničky vždycky na vteřinku namočíme do jahodové šťávy.
-
Všechno střídavě vrstvíme – nebojte se, že smetana je tekutá, v ledničce hezky ztuhne 🙂 Necháme pár hodin odpočinout, nejlépe přes noc, ale není nutné chladit poháry tak dlouho.
-
Před podáváním přidáme vyšlehanou smetanou ke šlehání (se smetafixem) – můžeme dozdobit strouhanou čokoládou, grankem, ovocem …
Poznámka od kuchařky
Hledala jsem stejný či podobný recept, hledala, ale nenašla – většinou se tvaroh a zakysanka smíchaly dohromady, nedávala se káva a ovoce apod.
A proč obláčkový? Protože je lehounký a jemný jak obláček 🙂
Jo a ovoce samozřejmě není nutné, ale je tam skvělé 🙂
Měla jsem chuť na nějaký lehký dezertíček, abych se s ním nemusela patlat hodiny a napadl mě pohár 🙂