![Obi pajšl_5ffc9dac91d4e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/obi-pajsl_5ffc9dac81143.jpeg)
Suroviny
Podle množství surovin
- Vše VEPŘOVÉ:
- vepřové plíce(u nás dudy)
- 1 vepřové srdce
- 1 vepřový jazyk
- kus vepřových jater
- kus vepřového masa (krkovice, lepší bůček)
- 1 velká cibule
- vepřové sádlo
- hladká mouka
- 6-7 kuliček nového koření
- 6-7 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- špetka tymiánu
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce dáme vařít všechno maso, mimo jater.(nesolíme).
-
Když je maso vařené vyřízneme z plic trubice (třeba pro pejsky) a čisté plíce nakrájíme na kousky. Stejně tak ostatní maso a dáme do zcezeného vývaru. Množstí určíme podle masa a potřebné omáčky (zůstatek vývaru prozatím uchováme pro případ nutného dolití).
-
Vhodíme bubkový list a v hmoždíři na jemno rozdrcené koření a dále vše vaříme.
-
Na cibulce orestujeme nakrájená játra (chvilku) a vše vlijeme k ostatnímu masu.
-
Z mouky uděláme světlou NA SUCHO !!!!zápražku, se kterou zahustíme omáčku.
-
Teprve nyní podle chuti osolíme. OPATRNĚ přidáme trochu octa a cukru, jak máme rádi. Lze dochutit ještě na talíři. U nás má každý jiné chutě. Podáváme jak kdo chce. U nás někdo s bramborem a jiný s houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Když zbude. Druhý den, když se rozleží je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.SUCHÁ zápraška je podmínkou a dává pajšlu to nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru, lze udělat polévku. (je ještě bez koření!) U nás v něm dovařím mým miláčkům(pejskům)ořezy a trošku zahustím moukou. ZTRHLI BY SE. HI HI