Obi pajšl

48
- reklama -

Suroviny
Podle množství surovin

Vše VEPŘOVÉ:
vepřové plíce(u nás dudy)
1 vepřové srdce
1 vepřový jazyk
kus vepřových jater
kus vepřového masa (krkovice, lepší bůček)
1 velká cibule
vepřové sádlo
hladká mouka
6-7 kuliček nového koření
6-7 kuliček celého pepře
3 bobkové listy
špetka tymiánu
špetka muškátového oříšku
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařít všechno maso, mimo jater.(nesolíme).


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso vařené vyřízneme z plic trubice (třeba pro pejsky) a čisté plíce nakrájíme na kousky. Stejně tak ostatní maso a dáme do zcezeného vývaru. Množstí určíme podle masa a potřebné omáčky (zůstatek vývaru prozatím uchováme pro případ nutného dolití).

  3. Vhodíme bubkový list a v hmoždíři na jemno rozdrcené koření a dále vše vaříme.

  4. Na cibulce orestujeme nakrájená játra (chvilku) a vše vlijeme k ostatnímu masu.

  5. Z mouky uděláme světlou NA SUCHO !!!!zápražku, se kterou zahustíme omáčku.

  6. Teprve nyní podle chuti osolíme. OPATRNĚ přidáme trochu octa a cukru, jak máme rádi. Lze dochutit ještě na talíři. U nás má každý jiné chutě. Podáváme jak kdo chce. U nás někdo s bramborem a jiný s houskovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Když zbude. Druhý den, když se rozleží je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.SUCHÁ zápraška je podmínkou a dává pajšlu to nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru, lze udělat polévku. (je ještě bez koření!) U nás v něm dovařím mým miláčkům(pejskům)ořezy a trošku zahustím moukou. ZTRHLI BY SE. HI HI